13 грудня - Всесвітній День дитячого телебачення і радіомовлення

Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення – одне з найбільш світлих і добрих свят. Воно закликає не забувати про наших найулюбленіших маленьких телеглядачів і нагадує дорослим про те, що і вони колись були дітьми.

Робити розважальні програми для наймолодших глядачів почали давно. А ось Міжнародний день дитячого телебачення і радіомовлення з'явився тільки у 1991 році.

Спочатку свято мало соціальну спрямованість: привертало увагу всього світу до проблеми порушення прав дітей і молоді. Згодом його значення розширилося. Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (UNICEF) закликав телевізійників і радійників налаштуватися на дитячу хвилю і створювати для дітвори цікаві, якісні програми.

У середньому діти проводять перед екраном від 2,5 до 3,5 годин на добу, а дитяча аудиторія становить близько 25% від числа всіх телеглядачів.

З найперших років існування телебачення і радіомовлення для дитячої аудиторії вчені і практики були єдині в думці, що цей процес має величезний виховний і освітній потенціал.

До теми дитячого телебачення немає байдужих, тому що всі ми родом з дитинства.

Багато хлопчиків та дівчаток, можливо, коли-небудь будуть працювати на телебаченні. Таланту їм не бракує, вони знаходять гострі питання для всіх.

Це свято також для всіх фахівців, що пов'язали своє життя зі створенням інформаційного та розважального продукту для дітей.

Саме на честь цього дня було створено репортаж, за участі президента шкільного самоврядування Синиці Дарини, про «Кабінет безпеки» у нашому навчальному закладі.

Репортаж, за участі президента шкільного самоврядування Синиці Дарини

Кiлькiсть переглядiв: 23