6 серпня - День Повітряних Сил Збройних Сил України

Сьогодні, 6 серпня, Україна відзначає День Військово-Повітряних сил Збройних сил. До складу ВПС входять бомбардувальна, розвідувальна, транспортна та штурмова авіація, спеціальні повітряні війська та ППО.Професійне свято щороку випадає на першу неділю серпня. Було започатковано 2007 року президентом України після скасування дня Військ Протиповітряної оборони. Ці війська на території сучасної України з'явилися ще 1917 року, а перші навчальні заклади в Києві, Харкові, Полтаві, Чугуєві,Чернігові та Луганську почали відкриватися вже з 1930 року.Повітряні сили України щодня розпізнають та знищують місця базування окупантів та їхньої техніки, ведуть розвідку з висоти, уражають ворожі цілі у повітрі та перевозять на фронт військових та матеріали. ВПС охороняють наш сон без перерв та вихідних, а українці ласкаво називають їх "соколами".

Бажаємо захисникам українського неба міцного здоров'я та успішного ураження усіх ворожих цілей. Нехай у кожному польоті вас супроводжує ангел-охоронець! Нехай молитви всього українського народу захистять вас у небі.

/Files/images/svyata/den_povtr_sil/2023/S91VmGDZQZLJbT4esiHxUeFU-vX7ZQMf.jpg /Files/images/svyata/den_povtr_sil/2023/Без імені.png

Кiлькiсть переглядiв: 67