28 липня – День Української Державності

Другий рік поспіль 28 липня в Україні відзначають свято української державності.

За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Українській державності більше тисячі років.

Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації.

Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Саме тому датою для свята державності обрали 28 липня.

"Точкою відліку нашої державності ми вважаємо рік заснування Києва – столиці Київської Русі-України, яку недаремно називають місцем, де все починається",– сказав президент Зеленський під час святкового параду на День незалежності у 2021 році.

У Харківському ліцеї № 151 були проведені заходи щодо відзначення Дня Української Державності: установлений на флагштоці Державний прапор України; проведені в режимі онлайн з учнями 5-11 –х класів бесіди за темами «Місце української держави у світовій спільноті», «Україна – шлях у майбутнє»; оформлений у бібліотеці закладу освіти відповідний наочний матеріал.

/Files/images/svyata/den_derjavnost/2023/14.jpg /Files/images/svyata/den_derjavnost/2023/Рисунок1.png /Files/images/svyata/den_derjavnost/2023/Рисунок4.png

Кiлькiсть переглядiв: 45